maandag, juli 21, 2008

Het regent prijzen voor Delftse stormparaplu

DELFT - De stormvaste paraplu Senz, ontworpen door oud-studenten van de TU Delft , is onderscheiden met een prominente Amerikaanse designprijs.
Ontwerper Philipp Hess liet maandag weten dat zijn bedrijf met het nieuwe model Senz XL de Gold International Design Excellence Award heeft gewonnen.
De paraplu valt op door zijn asymmetrische vormgeving, waardoor het regenscherm stormen tot windkracht tien doorstaat zonder kapot te waaien.
Het Delftse ontwerp heeft inmiddels talrijke prijzen ontvangen. Zo won het in 2007 een Nederlandse Designprijs. Een jaar eerder kreeg de paraplu de publieksprijs van de LiveWIRE Young Business Award. Volgens Hess won de stormparaplu in 2007 ook een andere Amerikaanse ontwerpprijs, namelijk de Red Dot Design Award.
De Senz XL is een nieuw model van het Delftse bedrijf. De paraplu is ontworpen voor de golfer. Door de asymmetrische vorm kan de golfer heel gemakkelijk de balvlucht van zijn golfpartner volgen.
Ook een ander ontwerp van de TU Delft viel in de prijzen. Promovendus Roger Ball won twee Gold Awards voor zijn onderzoek naar de hoofden en gezichten van de Chinese bevolking. De informatie wil hij vastleggen in een database, zodat producten beter passend gemaakt kunnen worden voor Chinezen.
Op dit moment worden producten zoals zonnebrillen ontworpen aan de hand van gegevens over westerlingen.
De International Design Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Industrial Designers Society of America (IDSA). Dit is 's werelds grootste vereniging van industrieel ontwerpers.
(Bron)

Geen opmerkingen: