maandag, juli 21, 2008

Zorgenkind vermindert weerstand ouders

Ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of het syndroom van Down, hebben gemiddeld een slechtere weerstand. Onderzoek van de Birmingham University wijst dit uit.
Voor het onderzoek werden in totaal 60 ouders gevaccineerd tegen een bacterie (Pneumokok). Van hen had de helft een kind met ontwikkelingsmoeilijkheden. Deze ouders blijken minder antilichamen aan te maken, wat duidt op een slechter functionerend immuunsysteem.
Volgens onderzoeksleider Stephen Gallagher is dit te wijten aan stress die komt kijken bij het opvoeden van hun kinderen. Veel van deze ouders zijn extreem toegewijd en hebben niet de mogelijkheid om tijd vrij te nemen. Met meer hulp en training zouden ze beter om moeten kunnen gaan met hun taak en minder gestresst zijn.
Al eerder bleek dat senioren die zorgen voor een hulpbehoevende partner een slechter functionerend immuunsysteem hadden. Maar nu is voor het eerst aangetoond dat ook zo'n jonge, gezonde groep te maken kan hebben met deze negatieve effecten van intensieve zorg.
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Door het idee dat tegenwoordig alles 'geneesbaar' is, ligt volgens mij de lat voor die ouders ook geweldig hoog. Ze moeten door oa omgevingsdruk, wel het beste uit hun kind halen, met een soort van 25 uurs pakket. Anders falen ze.
Mijn broertje heeft een down kind, en daar *moet* zoveel mee, dat is onvoorstelbaar.

Anoniem zei

En elke buitenstaander weet ook wat goed is en wat je moet laten en heb je dit al geprobeerd en die-en-die therapie is zóóóó goed voor Zulke Kinderen.