vrijdag, oktober 03, 2008

Eerste herfststorm over Nederland dit weekeinde

RIJSWIJK - Nederland krijgt dit weekeinde te maken met de eerste herfststorm van het seizoen. De storm trekt in de nacht van zaterdag op zondag over ons land. Dat heeft een woordvoerder van het KNMI vrijdag laten weten.
De eerste tekenen van de storm, windsnelheden tot windkracht 7 of 8 en zware windstoten tot 110 km per uur, verwacht het KNMI zaterdagavond en zaterdagnacht. Het KNMI verwacht daarnaast veel regen: 40 tot 50 millimeter neerslag.
"Maar als de mensen zondagochtend wakker worden is het ergste al achter de rug", aldus de zegsman van het KNMI.
(Bron)

Grote kans dat er zondagochtend ineens veel minder blad aan de bomen zit...


Nederlandse kust extra bewaakt wegens storm

AMSTERDAM - De Nederlandse kust wordt vrijdag extra scherp in de gaten gehouden. Dat meldt de Stormvloedwaarschuwingsdienst.
Vanwege een storm op de Noordzee wordt verwacht dat het waterpeil bij Vlissingen rond 18.00 uur een meter hoger zal staan dan normaal.
De dienst meldt dat de kans op overstromingen erg klein is. "Pas als het water nog een halve meter hoger zou staan, zou het alarmpeil bereikt worden."
Dat alarmpeil ligt bij Vlissingen op drie meter zeventig. Bij de Zeeuwse havenplaats wordt vrijdag een waterstand van maximaal drie meter dertig verwacht.
Het gebeurt volgens de dienst ongeveer vijf keer per stormseizoen dat een waarschuwing wordt afgegeven. Het stormseizoen loopt volgens een woordvoerder van 1 oktober tot 1 mei.
(Bron)

Geen opmerkingen: