vrijdag, oktober 03, 2008

'Thermometer' meet fysieke gesteldheid plant

AMSTERDAM - Net als mensen is tegenwoordig ook de kamerplant te 'tempen', ook al gaat het hier dan vooral om het temperaturen van haar fysieke gesteldheid. Het gaat om de zogeheten fertometer waarmee gekeken kan worden of de plant voldoende bemest of niet.
De meter, een uitvinding van Marius de Rijke die een professionele kwekerij in Frankrijk heeft, is er nu voor de particuliere plantenliefhebber.
"De fertometer is ontwikkeld om snel en eenvoudig de bemesting van potplanten - zowel kamerplanten als potplanten buiten - te controleren en direct een bemestingsadvies te geven door middel van drie lampjes die dan gaan branden", aldus De Rijke.
De pen van de Fertometer wordt in de grond gestoken, gevolgd door een druk op de knop. Als het gele lampje gaat branden moet er onmiddellijk worden bijgemest, het groene lampje geeft aan dat de bemesting goed is en het rode lampje betekent dat er niet mag worden bijgemest.
(Bron)

Nu nog even koppelen aan een reservoirtje vloeibare mest en een soort ventieltje, en dan hoef je alleen nog water te geven ;-)

Geen opmerkingen: