donderdag, oktober 02, 2008

Fastfood te traag naar binnen: boete

WEST-YORKSHIRE - Een 24-jarige Britse verpleegster heeft een boete van 300 euro gekregen omdat ze te lang zou hebben gedaan over het naar binnen werken van een uitgebreide fastfoodmaaltijd. De eerste reactie van de beboete zorgverleenster: "walgelijk".
Het te traag naar binnen werken van een dergelijke eenvoudige doch voedzame maaltijd kwam de Britse verpleegster duur te staan.
Natalie Jackson was met een vriendin aan het snacken in de vestiging van Kentucky Fried Chicken (KFC) in West-Yorkshire in Engeland. Daarbij had ze samen met haar vriendin ongeveer anderhalf uur nodig om veertien kippenboutjes, zes pakjes frites en de nodige grote cola's naar binnen te werken.
De dames verorberden daarmee per persoon een maaltijd van zo'n 5456 calorieën. Dat terwijl de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën in het Verenigd Koninkrijk voor vrouwen op 1940 ligt. De dames dachten voor 16,50 euro klaar te zijn voor deze eenvoudige doch voedzame maaltijd, maar toen ze buitenkwamen bleek dat ze de parkeertijdlimiet van 75 minuten van de KFC ruimschoots hadden overschreden. En wachtte hen dus als toetje de bekeuring van driehonderd euro.
Natalie die drie keer per week in de KFC eet, was niet op de hoogte van de beperkt toegestane parkeertijd bij de vestiging van de KFC. Nu ze dit voorval heeft meegemaakt zegt ze nooit meer terug te willen naar de fastfoodtent. "Walgelijk, ik spendeer daar zoveel van mijn zuurvediende geld en dan dit. Ik had niet het gevoel dat ik er zo lang was. We hadden gewoon honger en zaten gezellig te kletsen."
De directie van de Kentucky Fried Chicken stelt in een reactie dat men het toezicht op de parkeerplaatsen in handen heeft gegeven van een privéfirma. Men is echter wel genegen om de zaak opnieuw te bekijken. "De parkeerlimiet is nu eenmaal ingevoerd om te voorkomen dat niet-KFC-klanten gebruik zouden maken van onze parkeerplaatsen. En gemiddeld blijven de meeste klanten maar een halfuurtje bij ons."
(Bron)

Met z'n tweetjes "veertien kippenboutjes, zes pakjes frites en de nodige grote cola's", per persoon zo'n 5456 calorieën, en dat drie keer in de week.
Waarschijnlijk telt de patat dan als groente?

Geen opmerkingen: