donderdag, oktober 02, 2008

Tramrails verzakt door werkzaamheden Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM - Bij het Centraal Station (CS) in Amsterdam zijn donderdagmiddag tramrails verzakt. Dat gebeurde door werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn, de nieuwe metroverbinding.
Het tramverkeer in de hoofdstad is "ernstig verstoord", zei een woordvoerster van het openbaarvervoerbedrijf GVB.
De grond verzakte toen de stalen damwanden van een bouwput de grond in werden getrild. Daardoor verloren de tramrails aan draagvermogen. Een van de twee sporen waarover de voertuigen vanaf het treinstation wegrijden, is nu onbruikbaar.
Sommige trams kunnen nu niet tot aan CS komen en moeten omrijden. Eén lijn wordt vervangen door een bus. Het GVB is momenteel bezig de rails te verstevigen. De firma hoopt dat de trams vrijdagochtend weer rijden zoals gebruikelijk.
Woensdagavond was op dezelfde plek overigens al een kleinere verzakking. Die had nog geen gevolgen voor het openbaar vervoer.
De afgelopen maanden verzakten nog meerdere gebouwen aan de Vijzelgracht. Ook dat gebeurde door werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn. Meerdere bewoners moesten hun huizen uit. Sommigen verblijven nog steeds elders.
(Bron)

Amsterdam hàd zo'n goede naam wat bouwen op die slappe grond betreft. Bouwen _in_ is kennelijk een techniek die nog niet beheerst wordt.

Geen opmerkingen: