vrijdag, oktober 03, 2008

Tieners te vondeling in Nebraska

OMAHA - Ouders die zich geen raad meer weten met hun kinderen, maken in de Amerikaanse staat Nebraska gebruik van een maas in de wet waardoor ze hun tieners kunnen achterlaten in ziekenhuizen en politiebureaus zonder vervolgd te worden.
In een maand tijd zijn vijftien oudere kinderen 'te vondeling gelegd'. Dat schrijft de krant The New York Times donderdag.
Vorige week liet een man negen van zijn tien kinderen achter in een ziekenhuis in Omaha, omdat hij na de dood van zijn vrouw niet meer voor ze kon zorgen. De kinderen waren tussen de 1 en 17 jaar oud.
Eerder bracht een moeder haar 14-jarige zoon naar een politiebureau; andere ouders lieten hun kinderen (11, 14 en 15 jaar oud) achter in een ziekenhuis.
De wet die vervolging van ouders uitsluit was bedoeld om te voorkomen dat baby's op gevaarlijke plekken te vondeling worden gelegd. Justitie noemt het achterlaten van oudere kinderen 'misbruik' van de wet.
(Bron)

Als je je kind zo achterlaat, is er toch iets vreemds aan de hand. Zijn er geen andere wegen voor die mensen om hulp te krijgen?

1 opmerking:

Anoniem zei

In de Steets?