vrijdag, januari 30, 2009

Bisschop Williamson heeft spijt om commotie

BUENOS AIRES/VATICAANSTAD - De omstreden bisschop Richard Williamson heeft spijt van de ''onnodige commotie'' die hij heeft veroorzaakt door de Holocaust te ontkennen. Dat schrijft de in Argentinië wonende geestelijke in een vrijdag gepubliceerde brief.
Paus Benedictus XVI kreeg deze week vanuit de hele wereld harde kritiek vanwege zijn besluit om Williamson te rehabiliteren.
Williamson had voor de Zweedse televisie gezegd dat er overweldigende bewijzen zijn dat er nooit gaskamers hebben bestaan. Volgens hem stierven maximaal 300.000 joden in naziconcentratiekampen, maar kwam niemand om in een gaskamer.
Tijdens de Holocaust lieten ongeveer zes miljoen joden het leven. In het bekendste concentratiekamp, Auschwitz, werden alleen al circa 1,3 miljoen mensen vermoord, het merendeel in gaskamers.
Williamson neemt in zijn brief geen afstand van zijn beweringen. Hij verontschuldigt zich slechts tegen de paus en andere leiders binnen de kerk.
(Bron)

Hij woont ook nog in Argentinië, opvallend. En vooral géén excuses voor zijn uitspraken, nee, alleen voor de gevolgen ervan. Hufter.

Geen opmerkingen: