donderdag, januari 29, 2009

School mocht 'lesbische' tieners wegsturen

AMSTERDAM - Een christelijke school in het zuiden van Californië stond in haar recht toen ze twee leerlingen wegstuurde die een lesbische relatie zouden hebben.
De California Lutheran High School schorste de 16-jarige meisjes in 2005 nadat een andere leerlinge tegen een docente had gezegd dat de twee een relatie zouden hebben. Op haar MySpaceprofiel omschreef een van de twee zichzelf als 'biseksueel'.
De twee meisjes stapten naar de rechter, maar afgelopen week besloot die dat de school gelijk had, zo meldt de Los Angeles Times. De christelijke school is een private instelling, en hoeft zich daarom niet te houden aan het wettelijke discriminatieverbod, oordeelde een districtsrechtbank.
De school behoort tot een christelijke stroming die homoseksualiteit als zonde beschouwt. Volgens de rechter is de religieuze boodschap van de school onlosmakelijk verbonden met het onderwijs van de instelling.
Advocaat Kirk Hanson, die de twee meisjes bijstond, gaat in beroep tegen de beslissing. Volgens hem is de uitspraak "zeer verontrustend" omdat die scholen de mogelijkheid zou bieden om iedereen te discrimineren, zolang ze zich maar op religieuze gronden zouden beroepen.
De twee meisjes hadden zich niet alleen beklaagd over de schorsing, maar ook over het gedrag van de hoofdmeester, die de twee verlekkerd zou hebben ondervraagd over hun veronderstelde relatie.
Volgens de rechtbank was er echter geen bewijs dat hij buiten zijn boekje zou zijn gegaan. Ook oordeelden de rechters dat de school de privacy van de meisjes niet had geschonden door hun ouders op de hoogte te stellen van de reden van de beslissing.
(Bron)

Geen opmerkingen: