zondag, januari 25, 2009

Spijbelaar straks mogelijk betrapt in Haagse tram

DEN HAAG - Leerplichtambtenaren en controleurs van vervoersbedrijf HTM gaan, als het aan de gemeente Den Haag ligt, vaker samenwerken om spijbelen te voorkomen.
Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid van acties waarbij leerplichtambtenaren en HTM-controleurs gezamenlijk optrekken tegen schoolverzuim.
Ook denkt de gemeente aan inzet van leerplichtambtenaren ter plekke na een signaal van HTM- en politiemedewerkers. Dat blijkt zaterdag uit collegestukken op de site van de gemeente.
De Haagse PvdA stelde vragen over de spijbelaars. De gemeenteraadsfractie vindt dat er meer moet worden gecontroleerd op spijbelende leerlingen in trams. De partij stelt dat ''het handig en effectief zou zijn om één van de HTM-controleurs binnen een team een autorisatie te geven om jongeren aan leerplicht door te geven als er een vermoeden van spijbelen bestaat''.
Dat is volgens de wet niet mogelijk. Daarom onderzoekt de gemeente andere mogelijkheden omdat zij het eens is met de PvdA dat alle middelen ingezet moeten worden om spijbelende jongeren tegen te gaan.
(Bron)

Niet moeilijk doen, aanpakken die handel. Allemaal een verplichte OV-chipkaart waarop elke week alle lesuren worden doorgegeven. Binnen die tijden is de kaart niet geldig en gaat direct een alarm af als ie toch gebruikt wordt.

Geen opmerkingen: