woensdag, februari 18, 2009

Dierenbeschermers willen verbod doden huisdieren

AMSTERDAM - De Koningin Sophia Vereeniging tot bescherming van dieren wil dat het doden van huisdieren door particulieren strafbaar wordt.
Mishandelen van dieren is verboden, maar mensen die niet meer voor hun kat, konijn of cavia willen zorgen, mogen het dier zelf doden. Ook fokkers kunnen ongewenste dieren zelf doden. Voorwaarde is wel dat het pijnloos gebeurt.
In een brief aan het ministerie van Landbouw pleit de dierenbescherming ervoor dit ''gat in de wet'' te dichten in de nieuwe Wet dieren die nog in de maak is.
Hoe vaak huisdieren door hun fokker of baasje worden doodgemaakt, weet directeur Helma van de Vondevoort niet. ''Maar op internetfora wordt druk gespeculeerd over de wijze waarop dieren zo effectief en snel mogelijk kunnen worden gedood'', zegt zij. Daaruit concludeert zij dat het gebeurt.
Sommige fokkers maken dieren die niet aan het ideaal voldoen omdat zij bij voorbeeld de verkeerde kleur vacht hebben, zelf af, stelt de dierenbescherming.
Dierenartsen zijn daar niet vaak toe bereid omdat er verder niets aan de dieren mankeert. Bovendien kost een dierenarts geld en dat is ook voor particulieren een reden ervoor te kiezen hun zieke of niet meer gewenste dier zelf dood te maken.
(Bron)

Ik ken het alleen van vroeger, dingen zoals een zak in de sloot :-(

1 opmerking:

Anoniem zei

Dan heb jij geluk.
Maar je kent dat klerewijf toch, die Tinkebell die haar kat vermoord heeft, volgens eigen zeggen, om er een tas van te maken?