zondag, februari 15, 2009

Supporters aangehouden bij Ajax-Feyenoord

AMSTERDAM - De politie heeft zondag rond de voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord in de Amsterdam Arena dertig Ajax-supporters aangehouden wegens openlijke geweldpleging.
Ook hieven Feyenoord-supporters na afloop bij hun vertrek met de trein kwetsende spreekkoren aan. Dat liet een politiewoordvoerder weten.
Voor het begin van de wedstrijd moest de Mobiele Eenheid optreden toen Ajax-fans supporters van Feyenoord die bij het stadion aankwamen, bekogelden met bijvoorbeeld flessen.
De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb lieten vrijdag weten streng op te treden bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd.
Als supporters kwetsende spreekkoren zouden aanheffen, mogen beide teams de komende vijf jaar geen publiek meer meenemen naar uitwedstrijden tegen de aartsrivaal, waarschuwden ze.
Aanleiding voor de maatregelen zijn signalen dat het rond de wedstrijd onrustig zou worden. Op diverse internetfora hitsten rivaliserende supporters elkaar de afgelopen dagen op.
Donderdag werd de wedstrijd tussen de jeugdteams van Feyenoord en Ajax in De Kuip tijdelijk gestaakt nadat supporters vuurwerk op het veld gooiden.
Ook werden de spelers van Ajax tijdens het ingooien van ballen en het nemen van hoekschoppen bespuugd en bekogeld met voorwerpen en bier.
(Bron)

Laat beide teams maar eens een jaar zonder publiek spelen. Er is elke keer gedonder en blijkbaar komt het gezamenlijk IQ van het stadionpubliek niet boven -3 uit.

Geen opmerkingen: