woensdag, augustus 12, 2009

Door wesp met auto in Amsterdam-Rijnkanaal

UTRECHT - Een 44-jarige man uit Wijk bij Duurstede is dinsdagavond met zijn auto in het Amsterdam-Rijnkanaal beland omdat hij probeerde een wesp weg te slaan. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
De automobilist reed langs het kanaal bij 't Goy toen hij een wesp op zijn gezicht voelde zitten. Omdat de man allergisch is voor wespensteken, sloeg hij het beestje weg.
Hierdoor stuurde hij zijn auto van de weg af. Via de berm belandde hij vervolgens in het Amsterdam-Rijnkanaal. De man wist uit de auto te klimmen en naar de kant te zwemmen.
De auto zonk naar de bodem van het kanaal. Volgens Rijkswaterstaat ligt het voertuig op meer dan 4 meter diepte en is daardoor geen gevaar voor de scheepvaart. De auto wordt bij de jaarlijkse dregbeurt van het Amsterdam-Rijnkanaal geborgen.
(Bron)

Wel een ontzettend stomme sukkel dan - als er iets is dat je niet moet doen, is dat meppen, want dat vergroot de kans dat de wesp agressief wordt, en maakt het alleen maar moeilijker om 'm weg te jagen. Had de auto aan de kant gezet en het beest naar buiten gebonjourd.

Geen opmerkingen: