zaterdag, augustus 15, 2009

Restaurants geven boete voor niet leegeten bord

LEIDEN - Een aantal oosterse restaurants laat gasten extra betalen als ze hun bord niet leegeten. Het gaat om eetgelegenheden die voor een vast bedrag onbeperkt sushi serveren.
Ze willen voorkomen dat de klanten meer van de hapjes bestellen dan ze op kunnen.
Eigenaar Shao Ming Hu van restaurant Asian Palace bevestigde zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf. Behalve zijn etablissement hanteren ook collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag dit beleid.
De boete in Asian Palace, waar de nieuwe sushikeuken vorige week open ging, bedraagt een euro voor elk overgebleven koud gerecht en 3 euro voor de warme lekkernijen. Volgens de eigenaar reageren de gasten met begrip. ''Ze vinden het logisch dat het gebeurt. Het gaat niet alleen om kostenbesparing. Het is gewoon zonde om goed voedsel weg te gooien'', zegt hij verder.
(Bron)

De etiquette hier zegt ook: wat je zelf opschept, eet je op. Als je een bord opgediend krijgt, mag je eten laten liggen, maar wat je zelf pakt, werk je weg ook.
Kun je bij zo'n restaurant dan niet twee keer opscheppen, zodat je gewoon kleinere beetjes tegelijk kunt nemen en op tijd weet wanneer je vol begint te raken? Je hoeft toch niet in één keer voor een weeshuis te bunkeren omdat je anders denkt dat je niet genoeg waar voor je geld krijgt?

Geen opmerkingen: