vrijdag, oktober 09, 2009

Hedwigepolder toch onder water

AMSTERDAM – De Hertogin Hedwigepolder in Zeeland wordt ontpolderd. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten, maakte minister van Landbouw Gerda Verburg na de wekelijkse ministerraad bekend.
De ontpoldering van de Zeeuwse polder heeft tot doel de natuurschade te herstellen die ontstaat door het uitdiepen van de Westerschelde.
De Raad van State heeft het uitdiepen laten stilzetten omdat de gevolgen voor de natuur onduidelijk waren. Dit leidde tot boze gezichten in België omdat de scheepvaart van en naar Antwerpen langer wordt gehinderd.
Het wachten is nog op de persconferentie van minister-president Jan Peter Balkenende, maar de provincie Zeeland heeft al laten weten teleurgesteld te zijn over het kabinetsbesluit de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder onder water te zetten.
Het kabinet zou dit besluit genomen hebben om tegemoet te komen aan de afgesproken natuurcompensatie als antwoord op het verder verdiepen van de Westerschelde. In Zeeland is daarover grote beroering ontstaan.
Een woordvoerder van de provincie heeft alle betrokkenen in Zeeland inmiddels geïnformeerd over het nog niet officieel bekendgemaakte besluit.
Hij laat na overleg met gedeputeerde Piet Hamelink weten geen mogelijkheden te zien het besluit aan te vechten. ''Het kabinet is niet over één nacht ijs gegaan'', aldus de woordvoerder.
(Bron)

Wel niet wel niet wel niet wel. Wel compensatie niet wel niet wel en uiteindelijk wordt er nu gezegd van wel maar niemand weet hoe. Ziet u de bui al hangen?

Geen opmerkingen: