vrijdag, oktober 09, 2009

'Mogelijk vaccin tegen cocaïneverslaving ontwikkeld'

AMSTERDAM – Amerikaanse wetenschappers werken aan een vaccin dat cocaïneverslaafden mogelijk kan helpen om hun verslaving onder controle te krijgen.
De onderzoekers van Yale University Medical School ontwikkelden een middel dat het lichaam stimuleert om antistoffen aan te maken tegen cocaïne. De drug heeft daardoor minder effect op de hersenen en andere organen.
Bij een test onder 115 cocaïneverslaafden, bleek het vaccin in bijna 40 procent van de gevallen te werken.
Het merendeel van de verslaafden in die groep hadden daarna minder last van het verslavende effect van de drug. De hoeveelheid cocaïne die ze gebruikten, nam daardoor met ongeveer de helft af.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Archives of General Psychiatry.
Hoewel het vaccin nog lang niet leidt tot totale onthouding van cocaïne, wordt de kans op een overdosis wel veel kleiner door het middel, zo beweren de onderzoekers.
"Het is de eerste keer dat we een dergelijk middel op mensen uittesten", zo verklaarde hoofdonderzoeker Tom Kosten op CNN. "In principe moet deze aanpak voor alle drugs kunnen werken, behalve voor alcohol. Antilichaampjes zijn zeer grote eiwitten: als de cocaïne zich daaraan vasthecht, kan ze niet in het hart of de hersenen terechtkomen."
(Bron)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Als het werkt en ze komen ervan af kunnen ze mooi het leger meteen in.

Hippo zei

LOL!