zaterdag, september 11, 2010

Hoe houd je een kat bezig - besef laat op de avond dat je nog niet gegeten hebt (nieuwe kapper, gratis knippen, 4 uur wachten, laat thuis, beetje ontheemd in de tijd), ook niet genoeg trek meer hebt om echt te koken, snuffel eens in de kast en trek een blikje knakworst open. Besef tevens dat de katten nu eindelijk niet meer gelijk gek worden als je een blikje opentrekt (want hun allerallerlekkerste voer zit in van die zakjes), en als je dan de knakworstjes opeet, geef je beide toch wel erg nieuwsgierige katten een heel klein stukje (want zout).
Tijger schrokt haar stukje op, Tom bestudeert zijn hapje, ruikt er eens aan, en ziet hoe Tijger komt aanrennen en het dilemma voor hem oplost.
Dan geef je Tom nog maar een klein stukje, misschien had ie net besloten dat ie wel wou. Hij vertrekt richting raam, voor hem geen knakworst, en Tijger ratst het stukje mee in haar poot en trekt zich terug op de plek waar ze graag zit, op een stapeltje papieren en boeken.
Dan komt de grote truc: ze laat het stukje vallen. Ze heeft de halve stapel afgegraven om dat minimale stukje worst terug te vinden, maar het is haar gelukt. Na wat drinken ligt ze nu weer tevreden te dutten :-)

Geen opmerkingen: