vrijdag, juli 25, 2003

Heterovrouwen kijken ook graag naar lesbiënnes

Ook heteroseksuele vrouwen raken opgewonden van lesbische seksscenes. Een recent onderzoek van de Amerikaanse Northwestern University in Chicago wijst dit uit.
Een testgroep van 52 heteroseksuele en lesbische vrouwen keek naar drie verschillende pornofilms. Daarin zaten seksscenes van twee vrouwen, een man met een vrouw en twee mannen. Ongeacht de seksuele geaardheid van de vrouwen, lesbisch of hetero, werden zij van alle drie de films opgewonden.
Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de seksuele opwinding van mannen in relatie staat met hun geaardheid. Heteromannen raken alleen opgewonden van vrouwen en homomannen van mannen. Vrouwen doen homomannen niets en heteromannen zullen geen seksfilm bekijken waarin alleen maar mannen voorkomen.
Bij vrouwen werkt het anders. Als vrouwen het prettig vinden om naar twee dames in actie te kijken, betekent dit niet per sé dat zij dit zelf ook willen. Hun geaardheid is dan niet automatisch lesbisch. Professor J.M. Bailey, onderzoeker van de universiteit, toont met dit onderzoek aan dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillend werken als het gaat om seksuele geaardheid en seksuele opwinding. Bij mannen is er een aantoonbare link tussen deze twee. Bij vrouwen bestaat er geen verband tussen opwinding en geaardheid.
(Bron)

Geen opmerkingen: