donderdag, juli 24, 2003

Woningzoekers willen af van voorwaarden

HILVERSUM - Woningzoekenden willen af van allerlei regels bij hun zoektocht naar een huurwoning. Ze willen zelf kunnen uitmaken waar ze gaan wonen zonder te moeten voldoen aan eisen van bijvoorbeeld sociale of economische binding. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek dat onderzoeksbureau NIPO heeft gehouden voor de koepel van woningcorporaties Aedes.
Het onderzoek is gehouden onder 850 huurders in uiteenlopende categorieën, van starters tot en met senioren. Meer dan de helft (56 procent) vindt dat alle vestigingsvoorwaarden moeten worden afgeschaft.
(Bron)

Die vestigingsvoorwaarden zijn juist ontwikkeld om een groot aantal verhuizers (namelijk die binnen eigen gemeente) ook de kans te geven een woning te vinden. Ik vind het niet zo gek dat er dan een binding geëist wordt.
Meer huizen bouwen, vooral in het starterssegment, zou misschien helpen - zolang je ervoor zorgt dat daar ook uitsluitend de doelgroep inkomt. Want nu zie je vaak dat een goedkopere huurwoning betrokken wordt door mensen die best iets beters zouden kunnen betalen, waardoor mensen die die keuze niet hebben, geen woning vinden.

Geen opmerkingen: