vrijdag, juli 25, 2003

Tt 105 'Spa' op terras is vaak kraanwater

DEN HAAG Op de helft van de Nederlandse terrassen wordt kraanwater met bubbels verkocht als Spa Rood. Een onderzoek van de Consumentenbond op 29 terrassen in negen steden heeft dat uitgewezen.
De onderzoekers bestelden overal Spa Rood. Zij kregen 15 keer leidingwater met koolzuur geserveerd voor de prijs van een mineraalwatertje. De bond meldde deze 15 horeca-ondernemers dat ze waren betrapt. Desondanks schonken 13 van hen bij een controle nog steeds kraanwater.
Een test in 2000 leverde soortgelijke resultaten op. De Consumentenbond heeft klachten ingediend bij de Voedsel en Warenautoriteit en bij de Horecabond.

Aha, dus dan tapt zo'n horecagelegenheid eerst water en voegt er dan nog eens koolzuur aan toe? Wat een gedoe zeg.
Ik vind het meest idiote nog wel dat zoveel mensen mineraalwater / bronwater kopen omdat dat 'beter' zou zijn dan wat er uit de kraan komt. Het ligt er natuurlijk aan waar je woont, maar in Utrecht en omgeving komt veel kraanwater uit dezelfde bron als Sourcy - dus waarom zou je daarvoor meer betalen? Hooguit als er een smaakverschil is. Zo krijg ik acuut hoofdpijn van Spa Rood, doe mij dan maar gewoon kraanwater. Liefst plat, maar desnoods zelfs met toegevoegde bubbels.

Geen opmerkingen: