zaterdag, februari 21, 2004

Nederlandse wintersporters staan in lange files

DEN HAAG - Nederlanders die op weg zijn naar de wintersportgebieden, hebben zaterdag last van lange files. Vooral in het zuiden van Duitsland is het raak, meldde de ANWB. Op de A7 tussen Ulm en Memmingen staat het verkeer zelfs over 60 kilometer stil.
Dit weekeinde vertrekken ongeveer 650.000 wintersporters uit de regio's Midden en Zuid naar de sneeuw. Ook in andere landen reizen vakantiegangers af naar Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, waardoor deze zaterdag een van de drukste dagen van het jaar is.
In de Franse Alpen ondervindt het verkeer behalve van de drukte, ook hinder door sneeuwval. Vooral de bezoekers aan de wintersportplaatsen ten oosten van Grenoble lopen vertraging op. De N85 tussen Grenoble en Brian,con is door de sneeuw afgesloten. De skigebieden tussen beide plaatsen kunnen alleen via een omweg van 150 kilometer worden bereikt.
(Bron)

Het moet toch wel verschrikkelijk leuk zijn als je al die ellende er voor over hebt. En nee, Hippo's doen niet aan wintersport. Of dacht u soms van wel?

Geen opmerkingen: