woensdag, februari 18, 2004

Sneller dronken met alcohol-inhaler

Het is de nieuwste trend in Groot-Brittannië: dronken worden zonder ook maar één slok te nemen. Met een speciale ‘inhaler’ kun je alcoholische drankjes via mond of neus inademen.
Het nieuwe apparaat werkt eenvoudig. Vloeibare alcohol wordt in een kan gegoten waaraan een slang is bevestigd. Vervolgens wordt er zuurstof door in de slang geblazen waardoor de alcohol gaat bubbelen. De damp die daardoor onstaat, wordt vervolgens ingeademd.
Volgens gebruikers proef je de smaak van de drank die met de verdamper wordt ingeademd, veel beter in vergelijking met het achterover slaan van een glas. Ook is het beter voor de lijn omdat er geen calorieën worden opgenomen.
Artsen zijn echter minder te spreken over het nieuwe apparaat, in Engeland 'vaporiser' genaamd. Gebruikers worden tien keer sneller dronken in vergelijking met het drinken van alcohol. Hierdoor zouden gebruikers een grotere dosis alcohol binnen kunnen krijgen dan ze voor ogen hadden en zelfs bewusteloos kunnen raken.
Ook is er geen onderzoek gedaan naar het gebruik van de vaporiser op de lange termijn. Artsen vrezen bijvoorbeeld dat hersencellen met de verdamper nog sneller worden afgebroken in vergelijking met het drinken van alcohol.
(Bron)

Geen opmerkingen: