zaterdag, februari 21, 2004

Van fan tot Welsh international in 6 weken

Als er een spoedcursus 'Hoe word ik international' zou bestaan, geldt Paul Parry als het grote voorbeeld. De middenvelder schopte het in zes weken tijd van fan en amateurvoetballer tot international.
Parry (23) speelde tot voor kort zijn wedstrijdjes voor Hereford, dat uitkomt in de kelder van het Engelse clubvoetbal. De middenvelder droomde zoals elke speler van een internationale carrière. Zijn ervaringen met interlands bleven beperkt tot een rol als toeschouwer. In zes weken tijd kwam daar verandering in, niet minder tot verbazing van de Parry zelf.
'Voor de laatste wedstrijd van Wales, tegen Rusland, heb ik nog als fan moeten betalen. Ik had nooit verwacht enkele maanden later zelf van de partij te zijn', zei Parry na afloop van zijn eerste interland. Bondscoach Mark Hughes was bij de middenvelder terechtgekomen, omdat tien spelers niet beschikbaar waren. Parry had zich in de kijker gespeeld bij Cardiff City, dat een maand eerder de middenvelder had overgenomen van Hereford.
Al in de eerste helft maakte Parry zijn opwachting als vervanger van de geblesseerde Simon Davies. Of er een vervolg komt is moeilijk in te schatten. Bondscoach Mark Hughes was in ieder geval tevreden. 'Hij heeft laten zien dat hij deze stap heeft kunnen maken. Hij heeft me in ieder geval een extra optie gegeven.'
(Bron)

Geen opmerkingen: