dinsdag, mei 11, 2004

Nederlander door granaataanslag Irak gedood

AS SAMAWAH - Het Japanse persbureau Kyodo heeft maandag gemeld dat een Nederlandse militair in Irak om het leven is gekomen bij een granaataanslag in de stad as-Samawah. Bij de aanslag zou een andere militair gewond zijn geraakt. Defensiewoordvoerder Robin Middel kon het bericht maandagavond nog niet bevestigen.
"Er is wat aan de hand, dat is zeker. Maar voor ons is het belangrijk eerst de feiten op een rijtje te hebben. Ik weet niet hoe lang dat gaat duren. Als er inderdaad sprake is van slachtoffers, zal eerst de familie moeten worden ingelicht", aldus Middel maandagavond laat.
Eerder op de avond meldde het Franse persbureau AFP dat er twee Nederlandse militairen lichtgewond zouden zijn geraakt aan hun benen in as-Samawah toen een passerende fietser een handgranaat in hun richting gooide. De twee zouden deel uitmaken van een patrouille die bestond uit vier Nederlandse militairen. Middel kon maandagavond ook dit bericht niet bevestigen.
De stad as-Samawah ligt in de zuidelijke provincie al-Muthanna, waar momenteel ongeveer 1.260 Nederlandse militairen verblijven. Als er inderdaad slachtoffers aan Nederlandse zijde zijn gevallen, is dit voor het eerst sinds de Nederlandse troepen in Irak zijn.
(Bron)

Geen opmerkingen: