donderdag, juli 15, 2004

Meer pitbulls in beslag genomen

KERKRADE - Het aantal pitbulls dat door de politie en de Algemene Inspectie Dienst (AID) in beslag wordt genomen, is de laatste drie jaar explosief gestegen. In 2003 zijn 190 pitbullachtige honden inbeslaggenomen, tegenover vijftig in 2000. Dat heeft zegsman L. Steens van de AID in Kerkrade woensdag gezegd.
Volgens de AID heeft het stijgende aantal inbeslagnames drie oorzaken. Ten eerste doen steeds meer mensen aangifte als ze een pitbull zien. "Want in het verleden zijn er ernstige incidenten geweest", aldus Steens.
Ten tweede sporen de politie en de AID meer honden op. "Deze zaken hebben meer aandacht gekregen", zegt de woordvoerder. Ten slotte zou het houden van pitbullachtigen steeds populairder worden. "Kennelijk hebben mensen steeds meer belangstelling voor deze honden. Daar moeten we niet blij mee zijn", aldus Steens.
De inbeslaggenomen honden worden meestal afgemaakt. In Nederland zijn alleen de zogenaamde Amerikaanse Staffordshire terriërs met een stamboom legaal. In 1993 werd door de invoering van de Wet regeling agressieve dieren het houden van nagenoeg alle pitbullachtigen verboden.
(Bron)

"Maaaaxiemoa" van de mensen hier verderop is ook iets bull-achtigs, en zeker geen American Staffordshire. En, opvallend, gezien de naam: tis een reu.

Geen opmerkingen: