donderdag, juli 15, 2004

Politie vindt tas met springstof in Lelystad

LELYSTAD - De politie heeft donderdag een tas met springstof gevonden in een woning aan de Jol in Lelystad. De vondst was onderdeel van een grootschalige zoektocht op zes plaatsen in Nederland in verband met overtredingen op de Wet wapens en munitie. De politie vermoedt dat de springstof niet was bedoeld voor terroristische doeleinden.
De gewaarschuwde Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vastgesteld dat de springstof niet voor direct gebruik gereed was, zo meldde de politie Noord- en Oost-Gelderland. Naast de springstof werd een stroomstootwapen in het pand aangetroffen.
De politie arresteerde vier mensen. In Baarn pakte ze een 32-jarige man op die door de politie als hoofdverdachte is bestempeld. De man is woonachtig in Apeldoorn, waar het onderzoek begon. In Lelystad hield de politie de 29-jarige bewoonster van het pand waar de springstof was gevonden aan. Op een andere locatie in de stad arresteerde ze nog een 25-jarige man. Daar werd een klein vuurwapen aangetroffen.
Tientallen agenten doorzochten woningen op veertien locaties in Apeldoorn, Lelystad, Baarn, Hilversum, Soest en Hoevelaken. In Soest vond de politie bij huiszoekingen op meerdere plekken enkele busjes pepperspray, traangas en een geringe hoeveelheid kogels. Hierbij arresteerde ze ook een man.
Over de eventuele relatie tussen de verdachten wil de politie niets kwijt. Alleen de hoofdverdachte zit nog vast, de rest is na verhoor heengezonden.
(Bron)

Geen opmerkingen: