dinsdag, maart 01, 2005

Plaatsen jonge veelplegers ongebruikt

Plaatsen voor jonge veelplegers in jeugdgevangenissen blijven voor een groot deel onbenut, omdat ze te ver weg zijn. Justitie heeft de plaatsen ver buiten de Randstad gemaakt, terwijl de meeste veelplegers juist in de Randstad zitten. Dat schrijft Trouw dinsdag.
Nederlandse jeugdgevangenissen beschikken sinds oktober vorig jaar over 33 opvangplaatsen voor een programma om jonge draaideurcriminelen op het rechte pad te houden. Ze krijgen onder meer communicatie- en sociale vaardigheidstrainingen en begeleiding bij het vinden van huisvesting en werk buiten de inrichting.
De 33 plaatsen zijn verdeeld over justitiële jeugdinrichtingen in Zuid-Limburg en Gelderland, terwijl de behoefte aan de plekken juist in de Randstad het grootst is. Daarom zijn slechts negen van de opvangplaatsen bezet.
De jeugdgevangenisplaatsen zijn bedoeld voor jongeren die ten minste vijf processen-verbaal op hun naam hebben, waarvan één in het jaar dat de kinderrechter ze tot het programma veroordeelt. Er komen nog zeventien plaatsen bij. Of die wel in de Randstad komen is niet bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: