woensdag, maart 02, 2005

Verdwalen op plattegrond Hilversum

HILVERSUM - De nieuwe stadsplattegrond waarop de inwoners van Hilversum vorige week door de gemeente werden getrakteerd, blijkt een groot aantal fouten te bevatten. De kaart die gratis werd bezorgd op 43.000 adressen, kampt niet alleen met spelfouten in straatnamen, er ontbreken ook belangrijke herkenningspunten op.
De stadsplattegrond van de omroepstad werd jarenlang en probleemloos door dezelfde uitgever gemaakt, maar daaraan kwam een einde toen het bedrijf failliet ging. Een andere uitgeverij was bereid de opengevallen plaats in te nemen en beloofde gratis een nieuwe kaart uit te brengen. Ondanks twee controles door de afdeling geo-informatie van de gemeente Hilversum is dat proces niet geheel vlekkeloos verlopen.
Bij het overzetten van de straatnamen op de nieuwe kaart zijn typefouten gemaakt, op het Mediapark staat een gebouw te veel, een woonwijk heeft de naam van een andere wijk gekregen, terwijl een spoorwegovergang, een verzorgingstehuis en meerdere kerken en een moskee compleet werden vergeten.
Volgens Machteld de Jong, hoofd van de afdeling geo-informatie, zijn dat soort slordigheden vervelend, maar zelf noemt ze het weglaten van enkele rotondes het ernstigst. "Rotondes zijn nu eenmaal belangrijke herkenningspunten voor mensen die de weg zoeken."
De Jong wil nu met de uitgever om de tafel om te zien of een herdruk op korte termijn mogelijk is.
(Bron)

Geen opmerkingen: