woensdag, maart 02, 2005

TT 703 FORSE SNEEUWVAL

Vannacht heeft het vooral in de noordelijke provincies hard gesneeuwd. Op een enkele plek ligt inmiddels ruim 30 cm en nog steeds sneeuwt het er flink.
De rest van het land krijgt in de loop van de dag met sneeuwval te maken. De neerslagzone beweegt namelijk langzaam zuidwaarts. Pas morgen trekt hij via Limburg ons land uit.
De winter verlaat het land echter nog niet. De komende 30 uur ligt het kwik tussen +2 en -5-C. Van donderdag op vrijdag wordt het -8 tot -15-C.


TT 103 Noorden ondervindt last van sneeuw

LEEUWARDEN De sneeuw veroorzaakt vooral in het noorden van het land overlast. Rijkswaterstaat heeft niet voldoende capaciteit om alle snelwegen sneeuwvrij te maken. In de noordelijke provincies rijden vrijwel geen bussen.
Vannacht is in het noorden al twintig tot dertig centimeter sneeuw gevallen. De sneeuwval en gladheid breiden zich uit naar het zuiden van het land.
Op Schiphol kan door de sneeuw maar één startbaan en één landingsbaan gebruikt worden. De binnenkomende vluchten lopen daardoor vertraging op. De meeste files stonden vanmorgen rond Amsterdam. Grote ongelukken zijn tot nu toe uitgebleven.

Geen opmerkingen: