woensdag, oktober 11, 2006

Doden door treinbotsing Frankrijk

METZ - Door een botsing tussen een passagierstrein en een goederentrein in de omgeving van Zoufftgen, in Noordoost-Frankrijk nabij de grens met Luxemburg, zijn woensdag zeker twaalf mensen om het leven gekomen.
Dat heeft een functionaris van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF bekendgemaakt. Volgens de brandweer raakten circa twintig mensen gewond.
Volgens de SNCF ging het om een Luxemburgse passagierstrein die onderweg was van Luxemburg naar Nancy, en een vrachttrein van Thionville naar Luxemburg. De treinen botsten frontaal op elkaar.
Het ongeluk gebeurde op een plek waar door werkzaamheden maar één spoor in gebruik was. De autoriteiten onderzoeken hoe de treinen tegelijk op dat spoor terecht konden komen.
Meer dan honderd reddingswerkers zijn op de plaats van het ongeluk aan het werk. Er is een mobiel hospitaal ingericht om de gewonden zo snel mogelijk zorg te kunnen verlenen. De Franse premier Dominique de Villepin is samen met minister van vervoer Dominique Perben op weg naar de plaats van het ongeluk om persoonlijk poolshoogte te nemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: