zondag, oktober 28, 2007

VWA gaat zonnebankcentra controleren

DEN HAAG - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat vanaf volgende maand controleren of zonnebankcentra en fabrikanten en importeurs van de apparaten zich houden aan de nieuwe regels voor bruiningsmachines. Dit heeft de VWA vrijdag bekendgemaakt.
Sinds 23 juli van dit jaar gelden strengere regels voor zonnebanken. De normen voor de hoeveelheid UV-straling zijn aangescherpt door de maximaal toegestane straling te verlagen.
Door te veel UV-straling verbrandt de huid en het kan op langere termijn leiden tot huidkanker. Ook zal de VWA er bij controles van zonnebankcentra op letten of er instructies voor het gebruik van de zonnebank voor de consument aanwezig zijn.
De VWA informeert de zonnebankcentra en ondernemers eerst over de nieuwe eisen; aansluitend vinden de controles plaats. Bij de eerste inspectie zal in het geval van een overtreding een waarschuwing gegeven worden.
Is de apparatuur bij een tweede controle nog steeds niet in orde, dan volgt een boete van een paar honderd euro.
(Bron)

Laatst op de radio een verhaal over 'tanorexia' - bij een straatinterview zei een meisje dat ze niet zo vaak naar de zonnebank ging, gewoon, twee of drie keer per week.

Geen opmerkingen: