vrijdag, november 02, 2007

Eco-voedsel heel erg gezond

Voedsel waarbij geen kunstmatige stoffen worden gebruikt is niet alleen écht gezonder, maar heel veel gezonder.
Ecologisch geteelde groenten en fruit bevatten veel meer goede ingrediënten dan bespoten exemplaren. Zoals veertig procent meer antioxidanten. Deze stoffen zijn een belangrijk verdedigingsmechanisme tegen dodelijke aandoeningen als kanker en hartziekten.
Volgens professor Carlo Leifert, de coördinator van het Europees onderzoek, zijn de verschillen tussen ecologische en bewerkte groenten en fruit niet zomaar groot, maar ontzettend groot. Hij zegt dat het eten van ecologisch voedsel hetzelfde is als het eten van één extra portie groente of fruit per dag.
Voor dit onderzoek teelden de wetenschappers groenten en fruit, waaronder kool, sla, aardappelen en graan, op een eigen stuk land. De helft werd ecologisch geteeld en de andere helft op de traditionele manier. Hierna werden ze vergeleken op verschillende factoren zoals de voedingswaarde.
(Bron van bron

Geen opmerkingen: