zaterdag, februari 16, 2008

Politie verwijdert krakers in Ondiep

UTRECHT - De politie is zaterdagavond begonnen met het ontruimen van twee woninkjes in de Utrechtse wijk Ondiep. Daarin bevinden zich ongeveer zeventig krakers.
De krakers worden één voor één geboeid uit de panden gehaald en in een stadsbus gezet. Zij bieden nauwelijks verzet en noemen hun actie zelf mislukt.
De woninkjes werden eerder op de dag gekraakt uit protest tegen de sloop van het buurtje waar die staan, Het Kleine Wijk. Onlangs vertrokken de laatste bewoners. Eigenaar Mitros is vrijdag begonnen met de sloop.
Het Kleine Wijk was de eerste stadsuitbreiding in Nederland, die begin jaren twintig van de vorige eeuw gerealiseerd werd door een gemeente. Het is gebouwd in de tuindorpstijl en heeft, niet alleen volgens de krakers, cultuurhistorische waarde.
Het buurtje telt nu nog ruim tweehonderd kleine sociale huurwoningen. Die gaan allemaal tegen de grond om plaats te maken voor 89 koop- en 41 huurwoningen. Ook het verdwijnen van het grote aantal goedkope huurwoningen is voor de krakers reden tot protest.
(Bron)

Geen opmerkingen: