zaterdag, april 26, 2008

Bijna 11 miljoen mensen geregistreerd bij BKR

TIEL - Ruim 10,8 miljoen mensen staan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, ruim 360.000 mensen meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het zaterdag gepubliceerde jaarverslag over 2007 van de nationale databank van de kredietwaardigheid.
De bijna 11 miljoen ingeschrevenen hebben samen bijna 14 miljoen lopende kredieten en 9 miljoen afgelopen kredieten op hun naam staan.
BKR, vaak kortweg Tiel genoemd, informeert aangesloten organisaties over kredieten en mobiele telefoonabonnementen die consumenten al hebben afgesloten. Die organisaties raadpleegden de gegevens van het BKR in 2007 meer dan 21 miljoen keer, een stijging van ruim 3 procent.
De 224 bij het BKR aangesloten organisaties zijn onder meer banken, financieringsmaatschappijen, thuiswinkelorganisaties, creditcardbedrijven en aanbieders van mobiele telefonie.
Ook consumenten kunnen voor 4,50 euro hun eigen gegevens opvragen Tiel. Ongeveer 124.000 mensen deden dat het afgelopen jaar. Een stijging van bijna 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.
Volgens het BKR komt dat door de toenemende bekendheid van Tiel en omdat consumenten dit steeds vaker doen voor organisaties die zelf geen toegang tot de gegevens hebben.
Het BKR registreert de persoonsgegevens van consumenten en de kredietgegevens. Onder dat laatste vallen het soort krediet, het bedrag, het moment waarop iemand over het krediet of het mobiele telefoonabonnement kan beschikken en de verwachte en daadwerkelijke aflossings- of beëindigingsdatum.
Het BKR biedt aangesloten organisaties ook een zogenoemde BKR Score, waarin een hoog of laag risico wordt toegekend met betrekking tot het betalingsgedrag van een bepaalde persoon. Daarvoor kreeg het BKR afgelopen jaar 6,7 miljoen verzoeken.
(Bron)

Dus de meeste Nederlanders staan geregistreerd.

Geen opmerkingen: