donderdag, april 24, 2008

Ophef om tariefsverhoging Marktplaats

AMSTERDAM - Veel gebruikers van Marktplaats reageren ontstemd op een verhoging van de advertentietarieven op de vraag-en-aanbodsite. In enkele tientallen rubrieken gaat de prijs woensdag omhoog.
In sommige gevallen is de stijging fors. Bepaalde rubrieken waarin tot nu toe gratis geadverteerd kon worden, kosten nu zes of negen euro. De prijs van een auto-advertentie gaat van negen naar vijftien euro, en wie via Marktplaats een woning verhuurt moet 25 in plaats van negen euro betalen.
De verhogingen gelden vooral voor rubrieken waarin dure goederen worden aangeboden, zoals computerapparatuur en breedbeeldtelevisies. Ook categorieën waarin veel professionele handelaren actief zijn, zoals auto's, worden duurder.
De prijsverhoging valt bij veel gebruikers niet in goede aarde. Op het forum van de vraag-en-aanbodsite dreigen veel adverteerders met een boycot. Ze zeggen over te zullen stappen naar concurrent Speurders.nl, dat volgens Webwereld veel extra toeloop heeft sinds de tariefswijziging bekend is gemaakt.
Toch zijn er ook gebruikers die positief reageren. "Zijn we hopelijk eindelijk verlost van al die handelaren, malafide bedrijfjes, oplichters en nog meer van dat gespuis. De spoeling wordt dunner, maar de kwaliteit neemt toe," schrijft ene 'Floyd'.
Volgens woordvoerder Jeroen Breuer van Marktplaats is dat laatste geen doelstelling van de prijsaanpassing. "Wij denken dat we grote waarde bieden aan onze gebruikers, en daarvoor vinden we dit een goed tarief." Volgens Breuer helpt de tariefsverhoging om de site voor particulieren grotendeels gratis te houden. "We richten ons met deze aanpassing vooral op duurdere goederen en zakelijke gebruikers. 90 Procent van de advertenties is nog altijd kostenloos."
(Bron)

Geen opmerkingen: