donderdag, april 24, 2008

Steeds meer Trojaanse paarden

AMSTERDAM - Microsoft heeft in de tweede helft van 2007 veel meer Trojaanse paarden op pc's aangetroffen en verwijderd dan in de periode daarvoor.
Het bedrijf spreekt van een stijging van 300 procent. Volgens Microsoft is gebruik van zogenoemde 'downloaders' inmiddels de favoriete aanvalsstrategie van cybercriminelen. Dergelijke kwaadaardige software kan op kwetsbare pc's worden geïnstalleerd door een website te bezoeken die bepaalde code bevat.
Vaak verleiden de aanvallers hun slachtoffers om op een link te klikken die het Trojaanse paard installeert, bijvoorbeeld door te beweren dat de link naar een bijzondere foto of video leidt. De kwaadaardige software kan allerlei problemen veroorzaken. Vaak wordt die gebruikt om spam te verzenden, inloggegevens voor bankwebsites of e-mail te onderscheppen, of om hinderlijke advertenties te tonen.
Microsoft verzamelde de statistische gegevens met behulp van zijn 'Malicious Software Removal Tool' (MSRT), een programmaatje dat maandelijks Windowscomputers controleert op kwaadaardige software en die verwijdert. Het MSRT wordt maandelijks op 450 miljoen Windows-pc's gebruikt.
(Bron)

Geen opmerkingen: