zaterdag, december 19, 2009

Spookrijder A10 had heroïne bij zich

AMSTERDAM - De automobilist die woensdagavond een zwaar ongeval veroorzaakte op de ringweg A10 rond Amsterdam, had 800 gram heroïne bij zich. Hij reed na een achtervolging door de politie spookrijdend de snelweg op. Daar botste hij tegen twee andere auto's.
Dat heeft een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten donderdag bekendgemaakt. Hoewel de auto een Frans kenteken had, zaten er twee Amsterdammers in: een man van 20 en een vrouw van 19.
De man ligt nog in het ziekenhuis, maar is wel aangehouden. De vrouw moest ook korte tijd worden opgenomen, maar zit inmiddels in de cel.
In de andere twee voertuigen die bij het ongeval betrokken waren, zaten drie personen. Zij moesten ook gewond naar het ziekenhuis. De verwachting is dat zij in de loop van donderdag naar huis mogen.
De bestuurder sloeg op de vlucht toen politieagenten het voertuig rond zes uur 's avonds in de buurt van de Basisweg in het westelijk havengebied een stopteken gaven. Zij deden dat omdat het voertuig eerder op de dag ook al betrokken was geweest bij een incident.
De politie had de auto 's middags namelijk ook al eens tot stoppen gemaand. De bestuurder zat namelijk mobiel te bellen achter het stuur. De auto sloeg toen ook al op de vlucht en wist toen ook te ontkomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: