zaterdag, december 19, 2009

Treinpassagiers gewond door botsing in Oss

OSS - Door een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op de Megensebaan in Oss zijn donderdagmiddag minstens zes inzittenden van de trein lichtgewond geraakt.
Het treinverkeer tussen Oss en Nijmegen ligt tot na de avondspits stil door een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen op de Megensebaan in Oss. Spoorbeheerder ProRail heeft dat gemeld.
Door de botsing omstreeks 12.15 uur raakten drie inzittenden lichtgewond. De vrouwen (18, 19 en 22 jaar) zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
De machinist, een conducteur en een aantal passagiers liepen schrammen op. De 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwolle bleef ongedeerd.
Het was de tweede keer binnen een maand dat er op de spoorwegovergang een aanrijding plaatsvond. Vermoedelijk is wederom filevorming op de rijbaan de oorzaak van de aanrijding.
De trein heeft de overstekende vrachtwagen achter de cabine geraakt. De machinist, die de botsing zag aankomen, kon via de intercom de ongeveer 170 passagiers tijdig waarschuwen zich schrap te zetten. De passagiers werden met bussen verder vervoerd.
Op en rond het spoor lag een groot aantal wrakstukken van de vrachtwagen. De trein is minder erg beschadigd en kan zodra het spoor weer vrij is verder rijden.
(Bron)

Geen opmerkingen: