woensdag, januari 19, 2011

Alle politieke gevangenen in Tunesie vrij

TUNIS - Tunesië heeft woensdag alle resterende politieke gevangenen vrijgelaten, inclusief de leden van de verboden islamistische beweging Ennahdha. Dat zei minister Najib Chebbi van Regionale Ontwikkeling.
''Alle politieke gevangenen zijn vandaag vrijgelaten'', zei Chebbi, die voor de val van president Zine al-Abidine Ben Ali lid van de oppositie was.
Ben Ali ontvluchtte vrijdag uit het Noord-Afrikaanse land na weken van protesten.
Ook woensdag gingen weer duizenden mensen in de hoofdstad Tunis de straat op om te betogen tegen de overgangsregering. Daarin zitten volgens de demonstranten te veel ministers van het oude regime.
Zeker 33 familieleden van de verdreven president Zine al-Abidine Ben Ali van Tunesië zijn opgepakt. Ze worden verdacht van ''misdaden tegen Tunesië'', berichtte een lokale tv-zender woensdag op gezag van een officiële bron.
De televisiezender liet beelden zien van in beslag genomen goud en juwelen. Wie er precies in de kraag zijn gevat, werd niet gemeld.
De centrale bank van het Noord-Afrikaanse land liet woensdag weten dat hij de activiteiten van de Zitouna Bank van een zwager van Ben Ali onder toezicht heeft geplaatst. De zwager, Mohamed Sakher el-Materi, is na het vertrek van Ben Ali vrijdag ook op de vlucht geslagen. Waarheen werd niet vermeld.
De in mei opgerichte Zitouna Bank lijdt sinds de val van het regime van Ben Ali dagelijks een verlies van omgerekend ruim een half miljoen euro. Het was de eerste islamitische bank van Tunesië.
(Bron)

Geen opmerkingen: