vrijdag, januari 21, 2011

Amerikaanse lost eigen ontvoering op

NEW YORK - Een Amerikaanse vrouw die als baby was gekidnapt, heeft haar ontvoering opgelost. 23 jaar nadat Carlina White als negentien dagen oude baby uit een ziekenhuis in New York was meegenomen, heeft ze haar echte moeder in de armen gesloten.
White groeide op als Nejdra Nance in Connecticut, maar had altijd het gevoel dat ze niet bij de familie hoorde. Daarom begon ze zelf een onderzoek naar haar afkomst, berichtten Amerikaanse media donderdag.
Een DNA-test wees deze week uit dat Carlina de dochter is van Joy White. De politie is een onderzoek begonnen naar de vrouw die Carlina grootbracht.
In 1987 bracht Joy White haar dochtertje naar het ziekenhuis omdat ze koorts had. Twee uur nadat haar kindje was opgenomen, nam de moeder weer een kijkje in haar bedje, maar dat was leeg. Een groot opgezette zoektocht leverde niets op.
Nejdra Nance werd grootgebracht in Bridgeport (Connecticut), en verhuisde later naar Atlanta (Georgia). Carlina vond al langer dat ze op niemand in haar familie leek en verdacht haar 'moeder' ervan haar persoonlijke gegevens te hebben vervalst.
Carlina nam contact op met het Nationale Centrum voor Vermiste en Uitgebuite kinderen. Op de website ontdekte ze een foto van een baby, waarvan ze dacht dat zij dat zelf wel eens zou kunnen zijn.
''Ik ben volledig overweldigd. Ik ben gewoon blij. Het is net een film'', aldus Cartlina. Haar nieuwe 18-jarige halfzusje Sheena zei dat Carlina precies op haar moeder lijkt. ''Het voelt alsof we elkaar kenden nog voor we elkaar hadden ontmoet.''
(Bron)

Ik was 29 toen ik mijn biologische moeder ontmoette, en ook dat voelde als 'eigen'. Heel merkwaardig.
Maar een mooi verhaal, voor hetzelfde geld was het alleen een hersenspinsel geweest dat haar opvoedmoeder niet haar biologische moeder was.
En wat gebeurt er nu met die opvoedmoeder?

Update 23-01: TT 129 FBI pakt verdachte van baby-kidnap

In Amerika is de vrouw gearresteerd die 23 jaar geleden vermoedelijk een baby heeft ontvoerd uit een ziekenhuis in New York.

Geen opmerkingen: