vrijdag, januari 21, 2011

'Vijftigplussers zijn gelukkigst'

AMSTERDAM - Volgens onderzoekers hebben mensen die een halve eeuw geleden op de wereld zijn gezet de tijd van hun leven. Vijftig zou de leeftijd zijn waarop mensen het meest gelukkig zijn.
De 'gelukkigste leeftijd' werd ontdekt toen onderzoekers 1.500 vijftigplussers ondervraagden. Het onderzoek werd uitgevoerd door een Engelse verzekeringsmaatschappij. Vier op de tien ondervraagden gaf aan op dit moment gelukkiger te zijn dan ooit te voren, zo meldt Daily Mail.
Belangrijke factoren voor het 'geluk' zijn een succesvolle carrière achter de rug hebben en het trotse gevoel dat kinderen met een succesvolle carrière geven. Daarnaast hebben vijftigplussers volgens het onderzoek meer tijd om met familie en vrienden door te brengen.
(Bron en meer)

"Belangrijke factoren voor het 'geluk' zijn een succesvolle carrière achter de rug hebben en het trotse gevoel dat kinderen met een succesvolle carrière geven."
Dat lijkt me niet voor elke vijftigplusser opgaan, dus dat die groep het gelukkigst zou zijn hangt van hele andere factoren af.

Geen opmerkingen: