vrijdag, juni 20, 2003

Jongen verliest leven door spelletje met kaaimannen

TAVARES - Een 12-jarige Amerikaanse jongen heeft een spelletje met kaaimannen met zijn leven moeten bekopen. De jongen zwom woensdag met wat vriendjes in de Dead River in Florida, toen een kaaiman van ongeveer 3 meter hem aanviel en onder water trok. Na twintig minuten slaagde de politie erin de jongen uit het water te halen, maar in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden.
De groep jongens zwom al de hele dag in de rivier in Lake County. "We zagen de hele dag al kaaimannen", vertelde een van hen in de krant Orlando Sentinel. "Elke keer als we er een zagen, gingen we uit het water." De laatste keer reageerde de jongen echter niet toen zijn vrienden hem waarschuwden, waarop de kaaiman hem aanviel.
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag zoveel mogelijk kaaimannen in het gebied doodgeschoten. Een laboratorium in Gainesville moet vaststellen welke kaaiman verantwoordelijk is voor de dood van de jongen.
(Bron)

Lijkt me slimmer de kinderen in zo'n gebied duidelijker te maken wat de risico's zijn. Waarschijnlijk weten ze dat nu ook, maar dan op de hardhandigste manier.
En wat is de zin van 'zoveel mogelijk kaaimannen doodschieten' eigenlijk?

Geen opmerkingen: