vrijdag, juni 20, 2003

Liefde voor jongens centraal op Boy Love Day

ROTTERDAM - Op een geheime locatie in Nederland wordt zaterdag 21 juni de International Boy Love Day (IBLD) gehouden, de samenkomst van pedofielen uit Nederland en België. Ruim veertig pedo's worden er verwacht. De belangstelling voor deze bijeenkomsten groeit omdat pedofielen, door verscheidene affaires de afgelopen jaren, zich steeds meer de paria in de samenleving voelen, stellen Pieter (35) en Roel (26).
Beiden voelen de hete adem van de samenleving in de nek, omdat seksueel contact met minderjarigen wettelijk is verboden. Ze zeggen geen seksueel contact met jongens te hebben, maar willen in geen geval hun echte namen op papier terugzien. Pieter organiseert de Boy Love Day en Roel is een van de vaste bezoekers van de bijeenkomsten die zijn bedoeld om jongens tussen de 6 en 15 jaar te eren en "samen te praten over onze liefde voor hen".
[knip]
"Het gaat om de esthetiek van een kind, de schoonheid, het verwonderlijke en het enthousiasme", zegt Pieter. "Maar dat mag ook weer geen dekmantel zijn voor de seksuele gevoelens die we toch ook voor jongens hebben", geeft Roel toe.
(Bron en meer)

In de vierde klas lagere school had ik een leraar die 'zo' was. (Zo heette dat toen.) Jongetjes uit de klas mochten op zaterdag bij hem thuis met zijn treintjes spelen. Hij raakte ze niet aan, maar ze mochten alleen komen als ze hun kleren uitdeden. Sommige jongetjes kon dat niets schelen, en die gingen dus ook. Dat zal ze misschien geen schade toebrengen - of pas achteraf, als ze dan vinden dat het niet had mogen gebeuren.
Maar het idee dat iemand die niet gelijkwaardig is aan jezelf zijn of haar opwinding vindt in het zien van jouw blote lijf, staat mij persoonlijk niet aan. Als iemand naaktmodel wil zijn of zo, prima, maar dan wel pas als hij/zij de consequenties ervan kan overzien.
Ik denk dat het niet voor niks is dat kinderen wel aan elkaar frummelen, maar dat niet zomaar bij 'grote mensen' doen. Ontdekken is niet hetzelfde als gebruiken, en die smaak heeft het kijken van de pedofiel wel een beetje voor me.

Geen opmerkingen: