donderdag, augustus 07, 2003

En dan fiets je door de stad en zie je in een straal van 500 meter ongeveer een dozijn politieauto's. Dat valt toch op, om de een of andere reden. Paar motoragenten erbij om het nog onopvallender te maken.
Ik heb niet gauw medelijden met politieagenten, maar ja - in de zon in een stilstaande auto met een kogelvrij vest aan - dat kan niet aangenaam zijn.
Bij de persberichten staat niets over wat dit nou was, maar wel iets over een zatlap die Amsterdamned even ging nadoen:

Speedbootbestuurder aangehouden
UTRECHT - Woensdagmiddag 6 augustus heeft de politie de 26-jarige bestuurder van een speedboot aangehouden. Hij stond dronken achter het stuur en voer opvallend snel en onverantwoord door de Tolsteegsingel.
Om 16.10 uur zagen motoragenten de speedboot met vijf opvarenden met hoge snelheid in zuidelijke richting varen. Bij een bocht voer hij rakelings langs de kade en vervolgens rakelings langs de pijlers van de Absterdebrug. Agenten hebben de bestuurder naar de kant geroepen. Zij roken bij de bestuurder, een 26-jarige man uit Nuland, een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De Nulander is aangehouden. Ademanalyse wees uit dat de bestuurder 505 ugl in zijn bloed had. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.
(Bron)

Geen opmerkingen: