donderdag, augustus 07, 2003

Raket blijft meest gelikte ijs

ROTTERDAM - Nederlanders blijven verkoeling zoeken in de Raket. Het waterijsje is deze zomer weer het best verkochte ijs, aldus fabrikant Unilever. De verschillende Magnum-ijsco's zijn nog steeds erg populair, maar de meest gelikte Magnum moet dit jaar toch de aloude Cornetto voor zich dulden.
Unilever is de grootste ijsverkoper van Nederland en heeft meer dan de helft van de markt in handen. Het concern denkt dit jaar 35 miljoen Raketjes te verkopen. De Cornetto Classico bezet de tweede plaats in de eerste zes maanden van dit jaar, gevolgd door drie Magnums: Classic, Almond en White. Vorig jaar belandde de Cornetto nog op plaats vier achter de Magnum Classic en Magnum Almond.
De ranglijst voor het meest verkochte ijs in supermarkten ziet er volgens onderzoeksbureau GfK iets anders uit. Gebaseerd op omzetcijfers over de eerste helft van dit jaar staat de Magnum daar op één, gevolgd door de Raket, Festini-ijsjes, de Cornetto en Mars-ijs.
(Bron)

Ik vind de Raket het meest verfrissend (hoe lang bestaat dat ding eigenlijk al?); een Magnum is erg lekker maar teveel met dit weer. Mars-ijsjes zijn wel goed weg te werken ;-)
Cornetto's vind ik niet zo geweldig, maar dat wordt statistisch helemaal goed gemaakt door vriendje: die is eraan verslaafd.

Geen opmerkingen: