woensdag, november 05, 2003

Het was 14 graden, maar in de zon was het buiten heerlijk. Ik heb een paar uur gesnoeid en gekapt en geplant. Me verbaasd over poes, die er gezellig bij kwam zitten op die horizontale tak van de sering, die een volmaakt poezenzitje is. Toen er twee buurkatten langskwamen, deed poes niets. Ze bleef lekker zitten. Ze kwam pas in beweging toen er een mus vlak voor haar neus landde, maar die kreeg ze niet te pakken.
Kater joeg de twee vreemde katten op, maar vond het wel best toen ze zich verscholen in een struik. Even later zaten ze pal onder poes, maar poes gaf geen sjoege. Toen de twee de tuin weer uitwandelden, ging ze ineens heldhaftig lopen doen: van haar tak afspringen, vacht opzetten, beetje sputteren. Als die andere katten zich nieuwsgierig omgedraaid hadden was ze vermoedelijk zo weer de boom ingestoven :-)
Hoe dan ook, een (klein...) deel van de bollen is geplant, ik heb een biobak vol redelijk aangestampte groenresten (distels, auw; brandnetels, auw; guldenroede - voorzichtig).
Het stikt ook van de beestjes nu, van lieveheersbeestjes tot parende vliegen, en van bijen tot vlinders. Ook de grond zit vol friemeldingen, op zich een goed teken. De regenwormen hebben ook hun best gedaan: plekken waar vorig jaar alleen nog klei was, zijn nu veel zanderiger en dus makkelijker te bewerken.
Nog heel veel bollen te gaan...

Geen opmerkingen: