donderdag, november 06, 2003

MKB pleit voor meldpunten "spooksollicitant"

DELFT - Werkgevers krijgen steeds vaker te maken met "spooksollicitanten". Dat zijn uitkeringsgerechtigden die alleen maar solliciteren om hun uitkering te behouden, niet omdat zij echt de baan willen. Daarom wil werkgeversorganisatie MKB-Nederland dat er meldpunten komen waar werkgevers slechte ervaringen met sollicitanten kwijt kunnen.
"Het verschijnsel is niet nieuw", zei donderdag A. van Delft, coördinator sociaal beleid van het MKB. "Maar wij krijgen de laatste tijd wel vaker signalen hierover van werkgevers."
(Bron)

Wilde suggestie, zomaar een gok: zou het vaag in de verte eventueel misschien een beetje iets te maken kunnen hebben met het toegenomen aantal uitkeringsgerechtigden en hun sollicitatieplicht, in combinatie met de afgenomen hoeveelheid vacatures? Waarbij je minimaal een keer per week moet solliciteren, ook als er geen banen zijn die geschikt zijn? Zodat je solliciteert op banen ver boven je niveau met de melding dat je bereid bent cursussen te volgen, of banen ver onder je niveau met de melding dat je flexibel bent en je goed kunt aanpassen, of banen die niets met je eerdere werk te maken hebben, met de melding dat je je best wilt omscholen tot timmermens al was je buschauffeur?

Geen opmerkingen: