zaterdag, januari 17, 2004

België overweegt verbod op reclame voor snoep

BRUSSEL - De Belgische minister van Volksgezondheid Demotte overweegt een verbod op de reclame voor snoepgoed. Dat meldden zaterdag diverse Belgische media. Demotte reageert daarmee op een oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die overgewicht en gezondheidsproblemen door te veel vette en suikerrijke voedingsmiddelen wil aanpakken.
De Belgische bewindsman komt binnen enkele maanden ook met een grote publiekscampagne om te waarschuwen tegen het gebruik van vet 'junkfood' en te veel zoetigheid. Details over het mogelijke verbod op reclame voor zoetwaren zijn nog niet bekend. Volgens de WHO leidt overgewicht als gevolg van slecht voedsel steeds meer tot gezondheidsproblemen, zoals vormen van ouderdomsdiabetes bij kinderen onder de tien jaar.
(Bron)

Misschien moeten ze ook eens kijken in een gemiddelde supermarktfolder, en de hoeveelheid 'vers'-aanbiedingen afzetten tegen de hoeveelheid 'minder gezond'-aanbiedingen. Vet kan geen kwaad, suiker kan geen kwaad, maar die overdaad en zo, u weet wel.

Geen opmerkingen: