woensdag, januari 14, 2004

Resten vermist echtpaar mogelijk gevonden bij kinderboerderij

UTRECHT - De politie is mogelijk gestuit op de stoffelijke resten van het vermiste Baarnse echtpaar Müller-Van der Velde. Dat gebeurde toen woensdag onder het erf van een kinderboerderij in Baarn menselijke resten werden aangetroffen.
Of het de lijken zijn van het vermiste paar en of het om een of twee lijken gaat, kon het Openbaar Ministerie in Utrecht nog niet zeggen. Wel maakte justitie bekend dat een verdachte is aangehouden. Of het om de beheerder van de kinderboerderij gaat, wil het OM niet kwijt.
De stoffelijke resten werden gevonden tijdens een uitgebreid onderzoek naar sporen van het sinds eind 1999 vermiste paar. Sinds maandag richtte het onderzoek zich op drie locaties in Baarn: de woning van het echtpaar, de woning van de man die de afgelopen jaren op het huis van het echtpaar paste, en de kinderboerderij, waar die man als beheerder werkzaam is. Of hij de nog niet aangehouden verdachte is, waarvan de politie maandag melding maakte, is officieel nog niet bevestigd.
Christiaan Johannes Müller (69) en Ria Müller - Van der Velde (63) zijn sinds eind 1999 vermist, maar het politieonderzoek kwam pas eind november 2003 op gang. Dat gebeurde nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries navraag deed bij de politie. Die spoorde vervolgens familieleden van het paar op, die vervolgens aangifte van vermissing deden.
Eerdere signalen van buurtbewoners hadden nooit tot een onderzoek geleid. Op aanwijzingen van de man die op het huis paste, hield de politie er rekening mee dat het streng gelovige echtpaar in België in een geloofsgemeenschap zou verblijven. Speurwerk in die richting leverde echter niets op.
(Bron)

Geen opmerkingen: