maandag, januari 12, 2004

'Mensen met een handicap komen moeilijk aan het werk.'
Dat is toch geen nieuws. Er zijn zo weinig werkgevers die verder kunnen/willen/durven kijken dan het uiterlijk.

TT 105 Arbeidsbeleid gehandicapten faalt

DEN HAAG Het beleid van de overheid om werkgevers te stimuleren gehandicapten aan te nemen, heeft nog weinig vruchten afgeworpen. Uit onderzoek in opdracht van de Commissie Werkend Perspectief blijkt dat driekwart van de werkgevers geen gehandicapten in dienst neemt.
Volgens een op de vier leidinggevenden zijn gehandicapten op hun afdeling niet inzetbaar. Tweederde vindt weliswaar dat gehandicapten meer kansen verdienen, maar 58% wil die zelf niet geven.
[Net zoiets als het Not in my backyard-syndroom - zoals 'homo's prima, maar niet als leraar voor mijn kind', 'buitenlanders prima, maar niet in mijn straat', 'criminelen harder aanpakken - mijn belastingfraude en te hard rijden zijn toch geen criminaliteit?']
De werkgevers vrezen hoog ziekteverzuim en de financiële gevolgen daarvan. Velen weten niet dat er regelingen bestaan om die risico's af te dekken.

Daarnaast hoeft een handicap helemaal niet tot hoger verzuim te leiden. Afgezien daarvan: de ziektekosten zijn niet voor de werkgever, dus dat argument klopt óók al niet.
De werkgevers WILLEN gewoon niet. Die willen hardwerkende goedopgeleide zelfstandige werknemers die niet kritisch zijn, nooit ziek, graag overwerken en hun vakanties laten verlopen.

Geen opmerkingen: